Accelerera mitt sparande

Publicerad 30 juni, 2015

Ibland kommer jag in i faser där jag blir extra motiverad att accelerera mitt sparande. Just nu är en sådan period och på något vis så händer det oftast när börsen är inne i darrning och kanske rentav faller. Då går många tankar kring hur jag kan spara ännu mer varje månad.

En variant har varit att arbeta mer på jobbet. Det har inte varit något som helst problem då jag haft extremt mycket att göra. Samtidigt så är det slitsamt i längden och ingenting jag vill göra tills jag springer in i väggen.

Alternativet är att arbeta med firman, något som är mer hobby än arbete. Den senaste tiden sedan jag bytte tjänst har firman varit väldigt passiv. Jag har dragit in pengar passivt vilket känns hur roligt som helst, men jag skulle samtidigt vilja bygga vidare på den pengamaskinen.

Vad är dina bästa knep för att spara lite extra varje månad? Kör du snålmånader eller vad är din hemlighet?


2 thoughts on “Accelerera mitt sparande

 1. Andreas

  Skäm bort dig själv… Det är inget skämt. Om man snålar för mycket så att man till slut tycker synd om sig själv så slår det lätt bakut. I alla fall för mig. Det brukar sluta med flera dyra inköp efter en sådan period… Tänk på att det bästa i livet är gratis eller nästan. På sommaren se dig mycket omkring. Promenera, cykla, ta bussen. Lås inte in dig på något ytterligare gymkort eller något. Ta varje dag med ro och gör det inte för komplicerat, utan det är de mindre sakerna från dag till dag som faktiskt ofta ger den största livskvaliteten. Viktigt att göra tiden till sin vän både i livet och i ekonomin

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Väldigt kloka ord Andreas! För egen del så blir jag sällan lyckligare (om endast för stunden) när jag skämmer bort mig med prylar. Så där har jag alltid sparat en hel del. Däremot vill jag unna mig upplevelser och tackar sällan nej till sådana. OCh många gånge behöver dessa inte vara särskilt dyra.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *