7 Tips för att få mer Pengar i Plånboken

Publicerad 30 september, 2014

få mer pengar i plånbokenDe flesta kan nog hålla med om att de önskar att de hade mer pengar över i plånboken varje månad. Det gör jag själv även om jag sparar ganska stor del av min inkomst redan idag.

Hur det än är så finns det alltid sätt att få dit några extra hundralappar på sparkontot och det känns ju extra härligt då en sparad krona idag kan vara värd 10 kr om 20 år. Sen bidrar ju varje krona till din pengamaskin som ska ge dig pengar passivt varje månad i form av utdelningar och räntor. Jag älskar det faktum att min pengamaskin, som idag består av mitt företag, utdelningar från aktier samt räntor, producerar pengar åt mig helt passivt när jag ligger på stranden i Thailand eller något annat exotiskt land och dricker drinkar. Det är i alla fall en bild jag gillar att ha i huvudet när jag försöker bli motiverad att bygga på mina passiva inkomster.

Vad kan du då göra här och nu för att få mer pengar över att spara denna månad? Här får du 7 konkreta tips på sätt att spara flera tusen varje år! Pengar du istället kan göra annat för så som att investera och bli rikare!

Men kom ihåg, enda sättet att faktiskt spara är om du tar initiativet och gör något här och nu! Inte i morgon!

Tips för att få mer pengar i plånboken

Kom ihåg att små steg i längden kan göra underverk. Ju fler av dessa tips som du tar dig an desto större skillnad kommer det göra i det långa loppet.

 • Mindre Courtage – Är du en av dem som har dina aktier och ditt sparande hos någon av våra storbanker så som SEB, Handelsbanken eller Swedbank? Bra för dem men mindre bra för dig. De har nämligen hutlösa avgifter och dåliga villkor för dig som sparare. I alla fall om du jämför med konkurrenter som Avanza och Nordnet. Själv har jag allt mitt sparande hos Avanza av den enkla anledningen att de har ett minimicourtage på 7 kr för deras mini kunder jämfört med storbankernas 99 kr! Vad innebär det här i praktiken? Jo att om du vill investera varje månad, låt oss säga 3000 kr, så innebär det att du hos storbanken redan ligger back 3,3% vid köpet med tanke på det dyra courtaget (99/3000=0,033). Med andra ord lär aktien stiga 3,3% bara för att du ska gå plus minus noll och ytterligare 3,3% om du planerar att sälja. Det är med andra ord inte lönt att spara mindre belopp i aktier hos jättarna. Öppna ett gratis konto hos Avanza istället.
 • Matlåda – Personligen så tycker jag att det är få saker som är så lätt att spara pengar på som matkostnaderna. Då främst om du gillar att äta ute ofta. Låt oss säga att du äter ute varje dag i veckan, alltså 5 dagar per vecka och ca 90 kr per lunch. Detta blir 450 kr per vecka och ca 2700 kr per månad! Om du bara byter ut hälften av dessa tillfällen mot matlåda istället som kostar ca 20 kr (dyr matlåda isf) så spar du hela 12 600 kr per år! Det är väldigt mycket pengar som kan ta dig och din kära på en härlig semester i värmen om ni så önskar. Se så var inte lat utan laga lite mat nu!
 • Billigare försäkringar – Försäkringar är något som vi alla måste ha för våra hem, bilar, djur och oss själva. Du lägger säkert själv tusentals kronor på försäkringar varje år. Samtidigt så är det en marknad som närmast exploderat med aktörer på senare år och lägger vi ihop dessa två så inser vi att det finns en hel del pengar att spara! Att jämföra försäkrngar är något du ska göra till en vana varje år. För det roliga här är att du kan få en exakt likvärdig försäkring hos konkurrenten, samtidigt som du spar en massa tusenlappar varje år! Varför betala flera tusen extra varje år för något du kan få billigare? En bra början är att jämföra olika försäkringar på exempelvis Insplanet.
 • Se över lånen – Om du tittat på programmet lyxfällan där personer med väldigt ansträngda ekonomier får hjälp att få den på rätt köl, så vet du att deras främsta vapen är att baka ihop dyrare krediter och lån med billigare sådana. Det här är också ett sånt där knep som kräver högst 30 minuters jobb och en underskrift, samtidigt som det kan spara dig tusenlappar varje år. Har du exempelvis kreditlån, blancolån och lån på bilen eller båten, så se över om du kan värdera upp din bostad och låna mer på den för att lösa de dyrare lånen. Du har garanterat billigast lån med din bostad som säkerhet. Ett bra sätt att sänka kostnaderna på flera av dina lån är att jämföra lån hos Lendo. Där kan du gratis få pris från flera olika banker med ett klick! Läs mer här och sänk dina räntekostnader.
 • Ta cykeln eller promenera – Det här tipset är lika enkelt som det är bra. Du inser nog själv hur mycket du kan spara genom att gå eller ta cykeln till jobbet istället för att ta bilen. Dessutom så gör du miljön en tjänst och ger dig själv bättre motion. Tripple win på den.
 • Billigare El – En annan tråkig sak som vi är så illa tvugna att betala för om vi vill leva ett drägligt liv är elektricitet. Det här är också en marknad som exploderat med aktörer vilket öppnar upp för prispress. Detta är perfekt för oss som kunder och med endast ett par klick så kan du jämföra och sänka dina elkostnader med tusenlappar varje år! En bra sådan sida är Elskling.se.
 • Jämför priser – Du kanske märker att det här med att jämföra är något som kan spara dig pengar. Därför ska du se till att jämföra allt innan du köper det. En bra sajt du kan göra det på är prisjakt.

Här har du 7 konkreta tips som bokstavligen kan spara dig tusenlappar varje år! De flesta kräver dessutom endast en liten arbetsinsats från din sida. Se så boosta ditt aktieköp nästa månad genom att sänka dina kostnader här och nu!

Här kommer en sammanfattning:

 • Minska courtaget och byt till Avanza!
 • Ta med matlåda och spar minst 12 600 kr per år!
 • Skaffa billigare försäkringar via Insplanet.
 • Sänk dina lånekostnader med hjälp av Lendo.
 • Ta cykeln istället för bilen.
 • Sänk elkostnaderna via elskling.se.
 • Jämför allt du ska köpa på prisjakt.

 


3 thoughts on “7 Tips för att få mer Pengar i Plånboken

 1. Jenny

  Tack för en välskriven artikel! 😀

  Kommer köra stenhårt på matlådor framöver då det blivit alldeles för mycket mat ute på sistone.

  Kommer även jämföra vårt elpris samt göra något åt de dyrare lånen. Har också hört mkt bra om Lendo så ska testa deras gratistjänst.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Härligt initiativ! Du kommer märka rätt snabbt hur mycket pengar du sparar på både matlådor och att baka ihop lån! Pengar du istället kan investera eller göra roligare saker för 🙂

   Reply
 2. Pingback: Sparmål för 2016 - Investerarens.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *