203 Web Groups Medlemstillväxt

Publicerad 6 november, 2014

Igår efter stängning släppte 203 Web Group ett pressmeddelande med trafik- och medlemstillväxt under oktober månad. Kikar vi på trafiken så har tillväxttakten minskat en aning mot tidigare månader vilket bolaget förklarar beror på att Google nyligen ändrat sin algoritm (vilket de gör titt som tätt) vilket därmed fått trafiken där folk Googlear och sedan hamnar på myTaste att minska.

Samtidigt meddelar man att de två länder där nya plattformen rullats ut istället sett en ökning av den så kallade organiska trafiken och detta innebär med andra ord att de har en lösning för att göra Google nöjda.

Då jag själv verkar inom sökmotorbranschen vet jag hur Googles algoritmuppdateringar kan påverka trafiken till ens sidor, men samtidigt vet jag också att Google primerar användarvänlighet vilket hela myTaste bygger på. Så i det långa loppet känns det knappast som något konstigt samtidigt som trafiken faktiskt ökar med 8% mot i fjol.

Vad som däremot intresserar mig än mer är medlemsökningen. 203 meddelar att de under månaden passerade 7 miljoner medlemmar vilket är helt fantastiskt. Detta innebär att de har en direktägd kanal till dessa 7 miljoner personer vilket är något annonsörer värderar väldigt högt.

Kikar vi lite snabbt på senaste rapporten och målen för medlemstillväxt så ser det faktiskt rätt bra ut. Det enda som saknas är mobilappen som ska lanseras här i höst. Enligt många som varit med och testat den så verkar den vara riktigt bra.

medlemstillväxt 203 web group

Bara vi får se en lansering av mobilappen så kommer medlemstillväxten explodera än mer. Hoppas bara den kommer snart så inte månaderna springer iväg.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *