203 Web Group Köper Vinbutik

Publicerad 30 oktober, 2014

203 köper bodegashopNu i veckan kom äntligen lite nyheter från 203 Web Group. Dock måste jag säga att det var något helt annat än jag hade väntat mig då de gick ut med ett pressmeddelande om att de förvärvat den spanska vinbutiken bodegashop. Jag trodde snarare att nästa uttalande skulle handla om mobilappen eller trafiksiffror.

Vad är då planen när de väljer att värva en alkoholbutik i Spanien egentligen? Ja jag är inte helt säker men tänkte ge min tolkning på saken.

MyTaste störst i Spanien

Vi vet sedan innan att myTaste är Spaniens största receptsajt med ett starkt fäste. Samtidigt verkar Bodegashop sälja till hela Europa och det framgår inte hur stor del av försäljningen som sker i varje land. Det är tydligt att 203 valt att rikta in sig på sina starka grenar som är mat och shopello, samtidigt som de avyttrat flygsiten och bilwebb tidigare. Det här får ju ändå ses som något åt mathållet även om det inte har med recept att göra.

Det är svårt att säga om detta var ett bra köp rent ekonomist då vi inte vet några siffror på vinst för bodegashop. Vad vi däremot kan gissa på är att 203 planerar att använda sina redan befintliga kanaler för att skapa synergier mellan bodega och exempelvis myTaste.

En tanke som jag har är att du till exempel vid ett recept för något ska kunna få tips på lämpligt vin, som då går att beställa via bodegashop. Så vid sidan av den där rätten du tänkte laga på lördag så får du tips på ett vin som du kan beställa direkt. Detta ser jag en enorm potential i på samma sätt som en webbutik som säljer mat vore ett perfekt komplement/annonsör där du direkt kan beställa hem varorna.

Nackdelen med det här är att vintipset eller vad det nu är du föreslås dricka, kommer konkurrera med övriga annonsörer. Dock borde värdet av att folk handlar via bodegashop vara högre än värdet av att de ser annonser åt andra i det långa loppet.

Men som sagt, detta är rena spekulationer från min sida och jag har egentligen inte en aning om vad de tänkt sig med bodegashop.

Blir det nyemission nu?

Något jag diskuterade i samband med förra kvartalsrapporten var huruvida det blir en till nyemission snart. Som det såg ut då så skulle befintlig kassa räcka fram till årsskiftet om pengarna förbrukas i samma takt, förutsatt att det positiva kassaflödet från Shopello och myTaste inte tar fart.

Nu försvinner ytterligare 2 miljoner kronor vilket gör att det är ännu större risk för att de måste ta in mer pengar. Eller ja, det är ett måste förmodligen. Men det behöver inte direkt innebära en utspädning och att fler aktier ges ut, utan det finns flera andra alternativ om jag förstår deras uttalande rätt.

Min förhoppning nu är att de kan lansera mobilappen och knyta till sig ännu fler medlemmar via mobil webb, så att de sedan tar första platsen som största receptsidan i världen. Nästa är att Shopello tillsammans med myTaste kan bära utvecklingskostnaderna och generera ett positivt kassaflöde.

Vad anser du om köpet av Bodegashop, flopp eller topp?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *