2015 – året då jag ska spara minst 60% av nettolönen

Publicerad 11 december, 2014

Som jag skrivit om ett x antal gånger tidigare så är jag helt hundra på att ett stort nettosparande i aktier och fonder kommer göra mig rik på lång sikt. Även om det som nu är väldigt rött i portföljen pga mina aktier inom oljesektorn, så ger det samtidigt en chans att köpa billigare.

Hur mycket jag har kunnat spara varje månad har varierat kraftigt det senaste året. Vissa månader har jag haft oförutsedda utgifter, en resa som ska betalas och så vidare. Sen åkte jag även på en stor återbetalning till CSN (pga att jag råkade tjäna för mycket under sista terminen) vilket innebar att jag har behövt betala in över 4000 till CSN de senaste 4-5 månaderna. Men jag har ändå kunnat spara en hel del varje månad och eftersom jag är van att inte ha dessa 4000 som går till CSN, så kommer det bli pengar som direkt kan sparas efter att jag betalat klart.

Därför är jag väldigt hoppfull om att kunna rekordspara varje månad nästa år. Mitt mål är att spara minst 60% av nettoolönen varje månad vilket är blir ca 13 500 kr med dagens lön. Det kommer innebära att jag sväller portföljen med minst 160 000 kr efter årets slut vilket är en ökning med 50% av dagens portföljvärde. Ser jag det så så inser jag ännu mer hur stor betydelse insättningarna har för min förmögenhet.

Men detta är ganska lågt räknat, för utöver detta så kommer jag dra in en hel del på företaget vilket då blir en bonus i sparande. Något som vore riktigt häftigt är om jag lyckas spara närmare 200 000 kr nästa år. Då skulle jag vara riktigt nöjd. Då skulle jag kunna spara ihop till min första miljon enbart genom insättningar innan jag fyller 30, förutsatt att börsen står stilla.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *